Хто такий Product Manager в IT, що він робить і як їм стати

milestone 12-11-2020
Хто такий Product Manager в IT, що він робить і як їм стати

Мітинги можуть бути раз на день, на Вакансія Head of Product тиждень — все залежить від потреб. Створюючи скоуп MVP, потрібно придушити свій внутрішній перфекціонізм і змиритися з тим, що в першій версії все буде дуже просто. MVP повинен виконувати основну чи найважливішу функцію продукту, щоби приносити цінність користувачам. MVP повинен мати простий інтуїтивний дизайн — якомога менше кроків, щоб користувач отримав цінність.

Як пройти випробувальний термін і адаптуватися на новій роботі

Навчися керувати проєктами за 2 місяці та знайди роботу в IT-компанії. Заробляй від $600 (без досвіду), розвивайся та збільшуй свій дохід. Професія проджект-менеджера чудово підійде товариським, допитливим і активним людям. Ми вважаємо їх авторитетами частково тому, що приємно згадувати людину, яка досягла таких вершин. Однак варто пам’ятати, що в 99% випадків геніальні продукти створені не одним великим мислителем — над ними працювали команди кваліфікованих фахівців. Завдання менеджера з продукту полягає в розробці унікального способу керівництва такою роботою.

Кому підійде професія Product Manager

Текст, який буде надіслано нашим редакторам:

Це точно виявится економією часу, грошей і ваших нервів, як у випадку, де ви намагаєтеся вирішити ці проблеми самостійно, набиваючи гулі там, де можна отримати експертну пораду. Супровід куратора та особистого ментора протягом навчання, допомога у виконанні завдань та будь-яких питаннях щодо матеріалу курсу. З 2012 року у IT сфері, 9 років досвіду в продуктовому менеджменті. Продакт-менеджер може піти одним з двох шляхів кар’єрного зростання. За цією спеціальністю можна розвиватись як на індивідуальному рівні, роблячи все вагоміший внесок у продукт, так і на рівні менеджменту, розвиваючи управлінські навички. Щоб швидко запустити продукт та мінімізувати витрати на його реалізацію й удосконалення, як раз і потрібні продакт-менеджери.

Як стати Product Manager з нуля чи інших IT-спеціальностей

Кому підійде професія Product Manager

За успішність продукту на ринку відповідає багато факторів, але часто трапляється так, що програма працює правильно, інтерфейс зручний, але нею ніхто не користується. Чи відповідає продукт потребам користувачів, чи достатньо технічних можливостей команди та які бізнес-цілі проєкту — на ці всі питання відповідає Product Manager. Для цього потрібно правильно сформулювати цілі, визначити метрики та KPI, дедлайни для кожного етапу і результати, які очікується отримати після кожної ітерації. Її розмір залежить від досвіду фахівця, який обчислюється як у роках роботи, так і в кількості великих проєктів на рахунку менеджера. Також у розподілі зарплат задіяний географічний фактор (у столиці зарплата буде вищою), популярність і впливовість компанії, бюджет проєкту.

найкращих книг для вивчення JavaScript

З «nice to have»  здебільшого формується продуктовий беклог. Це місце, де народжуються, живуть і часто помирають мрії кожного Product Manager’a. Якось ми зробили MVP, який не приносить цінності, і за це поплатилися. В рамках роботи над стартапом Atletude створили додаток для гравців в теніс, де вони могли знайти партнерів і корти. Але ми помилково вирішили, що нам потрібно до платформи залучити ще й тенісні клуби.

Ми багато говоримо про проєкти та управління проєктами, але не варто забувати, що значна частина IT-проєктів так чи інакше є продуктами. Їх розвитком потрібно вміти керувати, і роль Product Manager або Product Owner (про різницю між цими поняттями поговоримо наприкінці статті) одночасно схожа і не схожа на роль Project Manager. Усі ментори курсу займають позицію Product Manager’ів або C-Level позицію (це крутіше, ніж Product), та мають підтверджений й успішний досвід у всіх процесах Product management. У якості проєкту можна обрати свій робочий продукт (за потреби – ми підпишемо NDA), або працювати над тестовим. Дізнайся, хто такий Affiliate manager, чим він займається і чому ця професія популярна. Плюси, мінуси та перспективи кар’єри в партнерському маркетингу.

Курс на платформі Udemy відрізняється від інших комплексною та насиченою програмою, яка має актуальну інформацію завдяки оновленням. Програма розрахована на повне освоєння інструментів продакт-менеджера та проходження шляху від ідеї до запуску продукту. CEO та Co-Founder в IAMPM10 років досвіду в маркетингу та управлінні продуктами. Вивела на ринок більше 50-ти проєктів у ролі консультанта, працювала як Product Manager в SaaS, Gaming та EdTech нішах. Виростила лабораторію Нетехнічної IT-освіти IAMPM з хобі в міжнародний бізнес.

Ця стаття надала мені можливість зрозуміти що це не моє. Якщо проблема існує і є відгуки, переходьте до визначення обсягу робіт – так званого скоупу. Підписуючись на розсилку, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності та угодою користувача. Написали про 5 професій, в яких можна почати кар’єру лише зі знанням англійської мови. Продовжуючи, ви приймаєте правила сайту та політику конфіденційності.

Мене звати Дмитро, я Product Manager в українській продуктовій IT-компанії Brainstack_. Завдяки product-менеджерам цими продуктами користуються мільйони людей. Вони виявили потребу цільової аудиторії, сформулювали позиціювання, протестували сотні гіпотез та прорахували unit-економіку. Мої добрі знайомі, Павло Педенко та Ярослав Степаненко проводили опитування серед 900 продактів по всьому світу, щоб визначити, при переході з якої ролі у продакт-менеджмент люди найбільш щасливі. Виявляється, що найщасливіші продакти виходять з лідінженерів і всіх технарів, а найнещаснішими, за їх опитуванням, виявилися дизайнери.

Наприклад, одна з персон проєкту EBazar — Петро, якому 34 роки. Ми знайшли його через Viber-групу, де він продає свою продукцію. Чоловік проживає в місті Ковель і вирощує сезонні й тепличні овочі. Поспілкувавшись, дізналися, що він відвозить раз на тиждень товар на торгову точку, має автомобіль, працює охоронцем на фермі в селі тощо.

Важливе розуміння продуктових бізнес-метрик, які потрібні, щоб знати, як функціонує продукт. Хоча більшість респондентів (354 з 388) мають вищу освіту рівня «магістр» чи «бакалавр», 54% опитаних вважають, що освіта ніяк не вплинула на їхню роботу продакт-менеджером. Для успішної роботи продукт-менеджер повинен бути креативним, стресостійким, вміти аналізувати та володіти системним мисленням. Робота продукт (продакт)-менеджера (product-manager) полягає у розробці та створенні якісного нового продукту.

Якщо проблема нікому не болить, створювати продукт не потрібно. Він займає вагому позицію в компанії, а посада поєднує як технічні знання, так і бізнес навички. Product Manager керує життєвим циклом продукту та його розробкою, займається плануванням, аналізом ринку та відгуків користувачів, взаємодією з різними командами. У цій ролі бажано розвивати лідерські якості, щоб ефективно вести за собою команду та спрямовувати її зусилля на покращення продукту. Проджект-менеджер – це людина, яка відіграє ключову роль в успішній реалізації IT-проєктів.

Може здатися, що не важливо, звідки ти прийшов у сферу управління продуктом — важливі особисті якості і багатогранний досвід. По суті, ключова прикмета Product Manager — вміння робити правильні висновки зі свого життєвого і професійного досвіду, після чого швидко вчитися на помилках (своїх і чужих). Продакт-менеджер — це людина, яка повністю контролює процес і несе відповідальність за створення нового продукту. Ще його називають продукт-менеджером, менеджером або директором із продукту, або просто продактом. Курс Product Market відповість на всі ці питання та навчить системно просувати IT-продукти.

Маркетинг product manager важливий для проєктів, де сам продукт не є унікальним рішенням, але попит на цю категорію товарів досить великий, щоб якісно просувати неунікальні речі. У цьому випадку робота над продуктом так само важлива, але орієнтована на завдання х просування і створення бренду. Насправді, тестування на користувачах має бути коником хорошого product manager. Його завдання — вміти правильно зібрати зворотний зв’язок і поліпшити продукт на основі отриманої інформації. Тут на допомогу приходять A/B тести, usability-тестування, product demos і всілякі більш складні хитрощі. Після того як ви зібрали дані, підтвердили або спростували певну гіпотезу і внесли зміни у продукт, дослідження потрібно повторити.

Кому підійде професія Product Manager

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

WhatsApp Us